Söka jobb

Det finns olika sätt att gå tillväga för att hitta ett arbete. Man kan leta i tidningar och på Internet efter annonser om lediga arbeten och man kan fråga på arbetsplatser eller prata med sitt nätverk om att man söker jobb. Arbetsgivare brukar annonsera ut lediga arbeten på den egna webbplatsen och sociala medier tex. De flesta som söker ett arbete skriver in sig hos myndigheten Arbetsförmedlingen.


Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens uppdrag är att underlätta för arbetssökande att hitta ett arbete och för arbetsgivare att hitta personal. Det främsta hjälpmedlet här är webbplatsen Platsbanken. Där kan man hitta vilka lediga arbeten som finns inom ett visst yrke eller på ett särskilt företag.

Läs mer på webbplatsen: www.arbetsformedlingen.se/platsbanken

Den som söker arbete bör anmäla sig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Det är vanligast att skriva in sig som arbetssökande på deras webbplats. Man får stöd i sitt jobbsökande och man kan delta i de insatser och program som Arbetsförmedlingen har för att hjälpa personer att få ett arbete.

Hos Arbetsförmedlingen kan man få råd och information om utbildning, hur man söker arbete eller hur man startar eget företag. De kan även hjälpa till med praktik och kortare yrkesutbildningar.

Den arbetssökande har själv ansvar för sitt jobbsökande men Arbetsförmedlingen jobbar även med att matcha arbetssökande och arbetsgivare med varandra.
Läs mer om validering på uhr:s webbplats.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter