Medborgarkontor

På ett medborgarkontor får du samhällsvägledning och information om kommunens verksamheter. Du kan bland annat få hjälp med att ta fram blanketter och komma i kontakt med myndigheter. På vissa kontor går det även att få rådgivning i juridiska och ekonomiska frågor.

Medborgarkontor i Botkyrka kommun

Medborgarkontor i Botkyrka finns i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge och Tumba. För mer information om adress och öppettider besök Botkyrka kommuns hemsida.

Medborgarkontor i Stockholm

I Stockholm finns det 9 medborgarkontor, bland annat ett särskilt medborgarkontor för hemlösa. Kontaktuppgifter och mer information finns här: Stockholm stads hemsida.

Kontaktcenter i Södertälje

I Södertälje finns kontaktcenter i Stadshuset där du kan få svar på dina frågor. Mer information och öppettider finns här: Södertäljes hemsida

För medborgarkontor i övriga kommuner, kontakta din kommun så hjälper de dig vidare.

Samhällsvägledning

För dig som bor i Stockholm finns samhällsvägledning i många stadsdelar. Du kan exempelvis få hjälp med att fylla i blanketter och hur du ska göra för att anmäla dina barn till förskolan. Du behöver inte boka tid utan du kan komma dit när som under deras öppettider. Läs mer om samhällsvägledning och vart i staden det erbjuds, på Stockholms hemsida.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter