Om oss

Centrum för samhällsorientering i Stockholms län (CSO) är ett gemensamt kansli för alla kommuner i Stockholms län samt Håbo kommun i Uppsala län. Kansliet samordnar, planerar och utvecklar kurser i samhällsorientering för nyanlända och anhöriginvandrare som bor i kommunerna nedan:
Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Samhällsorientering är en gratis kurs om det svenska samhället. Kursen ger personer som är nya i Sverige kunskap om sina rättigheter och skyldigheter, svensk demokrati och hur samhället är organiserat. Samhällsorientering är på deltagarnas modersmål eller annat språk de kan väl. Det är antingen arbetsförmedlingen eller hemkommunen som anmäler deltagare till kursen.

Samhällsorienteringen i Stockholms län bedrivs med upphandlad verksamhet. Det är utbildningsföretagen ABF Stockholm och Cuben Utbildning AB som är leverantörer och de som håller i kurserna. Nuvarande avtal gäller till 31 augusti 2026.

På en flik längre upp finns en inloggningsbar sida för de samverkande kommunerna. Där finns bland annat styrdokument, nyhetsbrev och statistik om antal deltagare som läser kursen i länet. Arbetar du med nyanlända och anhöriginvandrare i en kommun i Stockholms län eller i Håbo kommun? Kontakta CSO för att få lösenord.


 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter