Starta eget företag

Att starta eget företag innebär att du skapar ditt eget jobb och blir din egen chef. Det kan handla om att du skapar ett litet företag där bara du arbetar eller bygger upp ett stort företag med många anställda.

Om du vill starta ett eget företag och är inskriven på Arbetsförmedlingen kan du få råd och stöd av dem. Du kan till exempel få hjälp och information om finansiering och hur det går till att registrera ett företag. Det finns även möjlighet att söka bidrag för att starta ett företag.


Gratis rådgivning

Förutom stöd från Arbetsförmedlingen kan du som vill starta företag få hjälp från olika organisationer, så som Coompanion och Nyföretagarcentrum.

Coompanion i Stockholms län erbjuder gratis rådgivning till personer som vill starta företag.

NyföretagarCentrum ger gratis rådgivning om att starta eget företag. På deras webbplats kan du söka efter hur du kan få hjälp i din kommun.


Mer information om att starta eget

Verksamt.se är en hemsida där olika myndigheter ger information, både till personer som vill starta eget företag och till de som redan driver ett eget företag.

Sök på starta eget företag på din hemkommuns webbplats. Då ser du om din kommun ger stöd till att driva företag i den kommunen du bor i.

För personer som bor i Stockholms stad finns Starta eget Stockholm, som hjälper till med stöd. För boende i Stockholms stad finns även Welcome house som erbjuder rådgivning för att starta eget företag. 

 

 

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter