Samhällsorientering

Läs samhällsorientering för en bra start i Sverige!

Samhällsorientering är en kurs för dig som är ny i Sverige! I kursen får du mer kunskap om det svenska samhället. Kursen ges på ditt modersmål eller ett annat språk som du kan väl.

Kursen leds av en kursledare som talar kursspråket. Samhällsorientering i Stockholms län är 102 timmar.

Det finns olika upplägg på kursen men de flesta deltagare läser kursen på eftermiddagar. Det är då möjligt att kombinera kursen med att samtidigt läsa Sfi på förmiddagarna. Det är även möjligt att läsa samhällsorientering på förmiddagar, och på vissa språk erbjuds även kursen under kvällstid.

I kursen kommer du att lära dig mer om hur du kan bli delaktig i det svenska samhället genom föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Samhällsorientering bygger på dialog och reflektion. Dialogen är grunden för utveckling och förändring i ett demokratiskt samhälle. För att en dialog ska bli av krävs en plats där människor kan mötas och diskutera utan rädsla. Kursen i samhällsorientering är en sådan plats.

Oavsett vart du bor i Sverige har du rätt att läsa samhällsorientering om du tillhör målgruppen. Den här webbplatsen innehåller specifikt information om kursens upplägg i Stockholms län. Läs mer i flikarna till vänster om vem som har rätt till att läsa samhällsorientering och hur anmälan till kursen går till.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter