Vård i Stockholms län

1177 vårdguiden

1177 Vårdguiden ger information och råd om sjukdomar och vart man vänder sig för att få vård. Där kan du få hjälp både på webbsidan och genom att ringa dem, dygnet runt och oavsett vart i Sverige du befinner dig. Telefonnumret är 1177 och webbadressen är 1177.se. Det är sjuksköterskor som svarar på dina frågor. Kom ihåg att alla som arbetar med hälso- och sjukvård i Sverige har tystnadsplikt.


Region Stockholm

Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting) ansvarar för att de som bor i Stockholms län får den hälso- och sjukvård och tandvård som de behöver. Hjälpen består bland annat av råd via telefon, akutvård, förlossning och tandvård. Regionen arbetar även med att förbättra människors hälsa genom att minska övervikt, rökning samt alkohol- och drogmissbruk.


Regler och rättigheter

På 1177 vårdguiden finns information om hur hälso- och sjukvården fungerar. Läs till exempel om hur vården fungerar och stöd och hjälpmedel.


Tolktjänster i Stockholms län

Alla har rätt att få information som går att förstå. Personer som inte behärskar svenska har rätt till tolk vid besök till sjukvården, tandvården eller kontakter med kommuner och myndigheter. Det är gratis och tolken har tystnadsplikt.

 

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter