Resa i Stockholms län

Tvärbana och buss

Med Stockholms lokaltrafik kan du resa i hela Stockholms län. Du kan bland annat resa från Norrtälje eller Roslagen i norr till skärgården i öster. Du kan resa både med pendeltåg, stadsbussar, länsbussar, tunnelbana och övrig spårbunden trafik (till exempel Tvärbanan, Roslagsbanan och Saltsjöbanan).

På SL:s hemsida finns mer information om vad biljetter kostar och hur du köper biljetter. Om du är under 20 år eller över 65 år reser du till reducerat pris. Det betyder att det är billigare att resa med SL.

Barn under 7 år reser gratis tillsammans med betalande vuxen. En vuxen med barnvagn åker gratis på de flesta bussar i Stockholm.

Om du reser utan giltig biljett kan du få böter.

Stockholms tunnelbanestationer är fyllda av konst, både målningar och skulpturer. Ibland hålls guidade konstvisningar i tunnelbanan.

För mer information och personlig service kan du besöka ett SL-center.


Biltrafik

Bilar som är registrerade i Sverige och som kör in och ut ur Stockholms innerstad på vardagar mellan kl.06.30-18.29 måste betala en så kallad trängselskatt. Avgiften är olika beroende på vilken tid på dagen man åker. På helgdagar, dag före helgdag eller under juli månad betalar man ingen trängselskatt.

Bilarna registreras automatiskt vid så kallade betalstationer. Myndigheten Transportstyrelsen skickar en räkning till den som äger bilen i slutet av varje månad.


SJ, Statens järnvägar

Från Centralstationen i Stockholm går det tåg till andra platser i Sverige och utomlands. Ibland finns det även möjlighet att stiga av och på tåg i till exempel Sundbyberg och i Flemingsberg.


Privata bussbolag

Privata bussbolag har bussturer till andra platser i Sverige och utomlands. De flesta bussarna som åker från länet, går från Cityterminalen i centrala Stockholm.


Flygplatser

Stockholms närmaste flygplatser är Arlanda och Bromma flygplats.


RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter