Resa i Stockholms län

Tvärbana och buss

SL (Storstockholms lokaltrafik)

Med Stockholms lokaltrafik kan du resa i hela Stockholms län. Du kan bland annat resa från Norrtälje i norr till skärgården i öster. Du kan resa både med pendeltåg, stadsbussar, länsbussar, tunnelbana och övrig spårbunden trafik (till exempel tvärbanan, roslagsbanan och saltsjöbanan).

På SL:s hemsida finns mer information om vad biljetter kostar och hur du köper biljetter. Om du är under 20 år eller över 65 år kan du köpa biljetter till ett billigare pris.

Barn under 7 år reser gratis tillsammans med betalande vuxen.

Om du reser utan giltig biljett kan du få böter.

Stockholms tunnelbanestationer är fyllda av konst, både målningar och skulpturer. Ibland hålls guidade konstvisningar i tunnelbanan.

För mer information och personlig service kan du besöka ett SL-center eller läsa mer på SL:s webbplats.


Biltrafik

Bilar som är registrerade i Sverige och som kör in och ut ur Stockholms innerstad på vardagar måste betala en så kallad trängselskatt. Avgiften är olika beroende på vilken tid på dagen man åker.

Bilarna registreras automatiskt vid så kallade betalstationer. Myndigheten Transportstyrelsen skickar en räkning till den som äger bilen i slutet av varje månad.


Tåg från Stockholm

Från Centralstationen i Stockholm går det tåg till andra platser i Sverige. Det går också tåg till Norge, Danmark och Tyskland. Ibland finns det även möjlighet att stiga av och på tåg i andra delar som länet, till exempel Sundbyberg och i Flemingsberg.


Privata bussbolag

Privata bussbolag har bussturer till andra platser i Sverige och till andra länder. De flesta bussarna som åker från länet går från Cityterminalen i centrala Stockholm.


Flygplatser

Stockholms närmsta flygplatser är Arlanda och Bromma flygplats.


RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter